Kava Kava - Co to je a jaké má účinky?

od Jan/Jaroslav Němec July 14, 2023

Kava Kava Pepřovník Opojný Kratom World prodej Praha

Piper Methysticum - Pepřovník Opojný, běžně známý jako Kava Kava, je rostlina pocházející z tichomořských ostrovů a v mnoha kulturách se používá jako tradiční relaxační prostředek. Má dlouhou historii používání v alternativní medicíně a tradičních obřadech. Tento rostlinný extrakt má uklidňující a euforizující účinek, který někteří lidé srovnávají s účinkem alkoholu.

Její výjimečné vlastnosti při zmírňování stresu a úzkosti si získávají stále větší pozornost. V tomto článku na blogu se budeme zabývat Kava Kava a prozkoumáme její účinky a bezpečné užívání.

 

Původ a vzhled:

Kava Kava je středně velká rostlina, která se vyskytuje převážně v oblasti tichomořských ostrovů. Tradičně se z kořene rostliny vyráběla pasta, která se míchala s vodou nebo kokosovým mlékem a připravovala se jako nápoj. Toto mletí se tradičně provádělo žvýkáním kořenů a jejich vyplivnutím, ale nyní se obvykle provádí ručně.

Kava Kava obsahuje sloučeniny zvané kavalaktony, které jsou zodpovědné za její účinky. Proto je známá svými relaxačními a sedativními účinky. Kavalaktony, které tvoří 3-20 % suché hmotnosti kořene rostliny, působí na mozek, snižují úzkost a napětí a zároveň zvyšují pocit pohody a uvolnění.

 

Kromě relaxačních účinků se kávě kava přisuzuje několik dalších výhod :

 

  • Zlepšení nálady: Kava Kava může pomoci zmírnit deprese a zlepšit náladu. Slouží jako přírodní alternativa k syntetickým antidepresivům, ale před použitím je důležité poradit se s odborníkem.

 

  • Podpora spánku: Díky svým sedativním vlastnostem může Kava Kava přispět ke zlepšení kvality spánku a zmírnění nespavosti. Mnoho jedinců se k ní obrací jako k přírodní alternativě léků na spaní.

 

  • Uvolnění svalů: Kava Kava má mírné svalové relaxační vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit svalové napětí a křeče.

 

  • Zlepšení sociální interakce: V některých kulturách se Kava Kava používá k podpoře společenských aktivit a posílení sociálních interakcí. Může napomáhat relaxaci a zlepšovat komunikaci ve společenském prostředí.

 

Bezpečnostní opatření a nežádoucí účinky:

 

Kava kava je sice považována za přírodní produkt, ale může mít nežádoucí účinky a je nutné ji užívat opatrně. V některých případech může způsobit nežádoucí účinky, jako je ospalost, nevolnost a zhoršená svalová koordinace. Užívání přípravku Kava Kava by mělo být omezené a mělo by se konzumovat s mírou.

 

Jak používat kava kava :

 

Tradičně se z kořene kava kava připravuje pasta nebo mletý prášek, obě varianty se mohou smíchat s vodou nebo z nich uvařit čaj. V některých obchodech je také možné zakoupit předem připravený čaj z kavy.

K dispozici jsou také tablety a kapsle s práškovou kava kava a extrakty z Kavy Kavy.

 

Ve formě čaje:

Čaj je nejběžnějším způsobem užívání kava kava při úzkosti, protože je snadno dostupný. Prodává se samostatně nebo spolu s dalšími bylinami, které podporují relaxaci, a vaří se z horké vody. Ujistěte se, že najdete čaje z kavy, u kterých je uveden obsah kavalaktonu i dalších složek. Vyhněte se čajům, které uvádějí složky jako "patentované směsi". U těchto výrobků nebudete vědět, kolik kavy dostáváte.

 

Kava tinktura nebo tekutina

Jedná se o tekutou formu kavy prodávanou v malých lahvičkách o velikosti od 2-6 uncí (59-177 ml). Můžete ji užívat pomocí kapátka nebo ji přimíchat do džusu či jiného nápoje, aby se zakryla její chuť podobná whisky. Je důležité užívat pouze malou dávku, protože kavalaktony jsou koncentrované, takže tinktura a tekutá káva jsou účinnější než jiné formy.

 

Kava v kapslích

Ti, kteří nemají rádi chuť kavy, ji mohou užívat ve formě kapslí. Stejně jako u čaje kava hledejte výrobky, u kterých je uveden obsah kavalaktonů. Jedna kapsle může například obsahovat 100 mg extraktu z kořene kavy, který je standardizován na 30 % kavalaktonů.

 

Doplňky stravy s kávou mohou uvádět kavalaktony v miligramech nebo v procentech. Pokud je obsah uveden v procentech, je třeba vypočítat množství kavalaktonů, které obsahuje. Například pokud jedna kapsle obsahuje 100 mg extraktu z kořene kavy a je standardizována na obsah 30 % kavalaktonů, bude obsahovat 30 mg kavalaktonů (100 mg x 0,30 = 30 mg).

 

K dosažení účinné dávky v rozmezí 70-250 mg kavalaktonů byste museli užít nejméně tři kapsle tohoto konkrétního doplňku. Většina extraktů z kořene kavy obsahuje 30-70 % kavalaktonů.

 

Znalost těchto informací vám pomůže vyhnout se konzumaci příliš velkého nebo příliš malého množství kavalaktonů. Odborníci doporučují, aby denní příjem kavalaktonů nepřesáhl 250 mg. Účinná dávka kavalaktonů je 70-250 mg

 

Kava Kava je fascinující rostlina s relaxačními účinky, které pomáhají zmírnit stres a úzkost. Je důležité užívat ji s rozumem a dodržovat doporučené dávkování. Pokud uvažujete o užívání Kava Kavy pro zmírnění stresu, doporučujeme poradit se s odborníkem, abyste zajistili bezpečné užívání a minimalizovali riziko nežádoucích účinků. Při zodpovědném používání může být Kava Kava cenným přírodním nástrojem pro podporu relaxace a duševní pohody.

 

Kava Kava je u nás dostupná v prášku z kořene a v extraktech s 50% Kavalaktony a 70% Kavalaktony a v dekoracích.

Děkujeme za přečtení, 

Váš Kratom World

Jan/Jaroslav Němec
Jan/Jaroslav Němec


Zanech komentář


Také v Doplňky Stravy, Kratom, CBD & HHC-P: Novinky a Tipy

GABA, prodej, kvalita, Kratom world, nervový system, neurotransmiter, stres, svaly, regenerace, cvičení
Přijměte zázraky GABA a odemkněte potenciál pro zdravější a vyrovnanější život

od Vojtěch Purkert duben 24, 2024

V oblasti zdraví a fitness si jedna sloučenina získává značnou pozornost pro své hluboké účinky na lidské tělo a mysl: GABA je zkratkou pro kyselinu gama-aminomáselnou.
Číst víc
Konopí, semínka, prodej, kvalita, kratom world, GLA, olej, menopauza, zdraví, bílkoviny, imunita, aminokyselina
Konopná semínka: Malá semínka, velké přínosy pro vaše zdraví

od Vojtěch Purkert duben 24, 2024

Zbavte se svých předsudků a objevte všestranné přínosy konopných semínek.
V našem článku se dočtete o jejich bohatém výživovém obsahu, historii a způsobech konzumace. Staňte se součástí trendu zdravého životního stylu a vydejte se na cestu k lepšímu zdraví s těmito malými, ale výživnými semínky.
Číst víc
CB9, konopí, CBD, relax, parkinson, prodej, kvalita, Kratom World, Bolest, Zánět, úleva
CB9: Revoluční přírodní látka s mnoha léčebnými účinky

od Vojtěch Purkert duben 24, 2024

Pokud hledáte revoluční přírodní látku, která může zmírnit vaše zdravotní potíže a zlepšit kvalitu vašeho života, pak je CB9 tím, co potřebujete. Tato inovativní složka získává stále větší popularitu díky svým mnoha léčebným účinkům a širokému spektru využití. Přečtěte si náš článek a objevte, co CB9 může udělat pro vás!

Číst víc