Kratom - Původ a jeho zpracování

od Jan/Jaroslav Němec February 19, 2023 1 komentář

Kratom World Rozdělení druhů Kratomu Dle oblasti účinky dávkování kratomu Kratom World Obchod S kratomem Praha

Nakupujete Kratom poprvé a zajímá vás co to vlastně Kratom je, jak se rozlišují druhy, barvy a jejich původ?

Než začneme samotnou výrobou pojďme si říct něco o Kratomu jako rostlině ze které to vše vychází. Každá plantáž má svou vlastní kmenovou žílu (druh stromu), která se liší umístěním na plantáži. Pozice na plantáži závisí na přísunu živin pro strom, například na kraji plantáže má strom více místa a dostává více živin než stromy uprostřed, nebo také stromy na sušších místech plantáže, nebo naopak stromy v hlubších vodách. Kmenová žíla nám rozlišuje barvy a účinky jednotlivých druhů.

Strom Kratomu se začíná sklízet vždy mezi 2-3 rokem stáří, tak aby se zajistila správná produkce listů a ta nejlepší kvalita Kratomu. Čím starší strom tím lepší kvalita kratom listů, která je také následně zajištěna správným zpracováním.

 

GREEN KRATOM - ZELENÝ KRATOM

GREEN PURE

Tento druh je vysazen v Mentebah, ve městě Putusibau, produkt z této oblasti je známý svým vysokým obsahem Mitragyninu, což je alkaloid obsažen v listech. Na plantáži je dostatek vody, protože se nachází přímo na břehu řeky Kapuas.

U zpracování Green Pure je potřeba speciální zacházení zejména při výběru a sušení listů. Listy musí být vždy neporušené a během sušení mají stále zelenou barvu.

Při čištění se listy omývají pod tekoucí vodou tak, aby se zbavily všech nečistot.

Následně se suší, ve speciální sušící místnosti, kde se 2-3 hodiny listy otáčí tak aby se listy nezabarvily do žluta. Poté se listy umístí do stojanů, kde se suší na slunci 3-4 hodiny, během toho se také obrací tak, aby se rovnoměrně prosušily.

Dalším krokem je odstraňování středního žebra, během kterého se z listu tvoří malé kousky. Při tomto procesu se používá válcová síť s otvorem 2x2mm. Stonky se tím oddělí a výsledná barva je tak maximálně zelená.

 

SUPER GREEN KRATOM

Jedná se o směs z 2 různých oblastí, první je výsadba v oblasti Mentebah a druhá oblast Jongkong. Vše začíná u sběru, kdy se vybírají největší listy, protože ty mají nejvyšší obsah alkaloidů. Zpracování u obou je totožné jako klasický zelený kratom.

 

GREEN MAENG DA

Stejně jako u předchozího druhu i zde se jedná o smíšený druh. Najdete zde listy ze 3 různých oblastí z oblasti Suka maju, Nanga Silat a oblasti Boyan Tanjung.

 

GREEN JUNGLE

Místo sběru je umístěno v oblasti Jongkong a listy se trhají z volně rostoucích starších stromů. Výjimkou ve zpracování je průběh sušení, kdy se tento druh suší 24 hodin pouze v místnosti. Prášek sice není jasně zelený, ale tímto způsobem sušení v listech zůstávají veškeré alkaloidy v maximálním množství.

 

WHITE KRATOM - BÍLÝ KRATOM

 

WHITE MAGIC

Tento druh patří mezi nejprodávanější co se týče bílých kratomů. Listy jsou z oblasti Nanga silat a Jongkong. U tohoto druhu je důležitý výběr stromů dle umístění na plantáži.

  

WHITE BORNEO

Tento druh je směsí bílého, zeleného kratomu. Bílý druh se pěstuje v oblasti Boyan Tanjung Při výrobě se zelené listy suší 24 hodin v interiéru, aby se udržel obsah Mitragyninu. To zvyšuje kvalitu výsledného produktu.

 

WHITE MAENG DA

Hlavní složkou v tomto druhu je bílý kratom a dále druh Green Maeng Da. Lokalita plantáže pro sběr listů na bílý kratom je v Nanga silat.

 

WHITE PURE

Kratom White Pure se pěstuje v oblasti Nang Silat. Typ stromu, který se používá na tento druh kratomu lze identifikovat podle bílých žilek procházejících středem listu.

Výroba bílého kratomu je téměř totožná jako u zeleného kratomu až na proces sušení. Při sušení bílého je doba na slunci 3-4 hodiny u zeleného jsou to pouze 1-2 hodiny (nebo vůbec), zde se totiž upřednostňuje sušení v interiéru, které trvá 4-5 hodin. To pomáhá udržet hladinu alkaloidů. Následné zpracování je stejné jako u zeleného.

 

RED KRATOM - ČERVENÝ KRATOM

 

RED PURE

Plantáž se nachází v oblasti Boyan Tanjung. Při výrobě červeného kratomu je nutný proces fermentace čímž se změní barva, aroma i účinek. Po roztřídění a mytí se listy svazují k sobě, nebo se uloží do speciálních sudů, kde začne fermentace, která trvá 3-4 dny. Během toho listy mění barvu a  následně se rozloží na sušící stojany, kde se suší 2-3 hodiny. Dále je proces stejný jako u dvou předchozích.

 

RED BORNEO

Náš nejprodávanější červený druh. Red Borneo je nejsilnější červený kratom, díky místě výsadby, které jak už název napovídá se nachází na ostrovech Borneo.

 

RED BALI

Oblasti kde probíhá sběr listů se jmenují Boyan tanjung a Nanga silat. Jedná se o nejjemnější druh červeného kratomu.

 

RED MAENG DA

Jedná se o směs červeného Red Pure kratomu a zeleného Green Maeng da kratomu v ideálním poměru.

 

RED BENTUANGIE

Tento druh obsahuje listy z oblasti Saka. Proces je stejný jako u kratomu červeného až na to že fermentace zde probíhá 6-7 dní. Cílem je získat koncentrovanější barvu a silnější aroma.

 

GOLD, YELLOW A BROWN - ZLATÝ, ŽLUTÝ A HNĚDÝ KRATOM

  

GOLD KRATOM

Tento druh je složen z bílého a červeného kratomu. Plantáž bílého kratomu se nachází v Nanga silat a červeného v Boyan Tanjung.

 

YELLOW BALI

Směs všech základních druhů, bílý z oblasti Nanga silat, červený z Boyan tanjung a zelený z Jongkongu. Je to jeden z nejuniverzálnějších druhů kratomu. Sušení zeleného kratomu probíhá pouze v interiéru a to po dobu 24 hodin.

 

BROWN KRATOM

Tento dá se říci červený druh pochází z oblasti Saka. Má stejný proces výroby jako Red bentuangie, jen zde fermentace trvá ještě delší dobu.

 

Děkujeme za přečtení tohoto článku, snad jsme Vám pomohli s výběrem toho nejlepšího Kratom strainu pro Vás. Pokud si stále nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat emailem, online chatem nebo zajděte na naší kamennou prodejnu a prodavačky Vám rádi s výběrem poradí.

 

Váš Kratom World

 

 

Jan/Jaroslav Němec
Jan/Jaroslav Němec


1 odpověď

Světlana
Světlana

březen 07, 2023

Moc poučný článek. Vidím, že sem si vybrala dobrého dodavatele.

Zanech komentář


Také v Doplňky Stravy, Kratom, CBD & HHC-P: Novinky a Tipy

wild dagga, leonotis leonurus, trávení, analgetika, zdraví, přírodní, prodej, kratom world, kvalitní
Leonotis Leonurus či Wild Dagga: Tajemství afrického lva ve světě bylin

od Vojtěch Purkert duben 09, 2024

Vstupte do fascinujícího světa léčivých bylin a objevte sílu Afrického lva ve formě rostliny Wild Dagga. Tato unikátní rostlina, známá také jako "ocas lvice" či "divoké konopí", nabízí širokou škálu léčivých účinků. Přečtěte si náš komplexní úvod do této rostliny, abyste pochopili, jak pro vás může být prospěšná.

Číst víc
sodík, draslík, krevní tlak, svalová funkce, hořčík, elektrolyty, PH, prodej, kvalita, Kratom World
Elektrolyty: Klíč k optimalizaci zdraví

od Vojtěch Purkert duben 08, 2024

Elektrolyty jsou zásadními látkami pro udržení rovnováhy v těle a správné fungování buněk. Tyto látky mají klíčovou roli v přenosu elektrického náboje a udržování optimálního pH hladiny. Jejich nedostatek může vést k vážným zdravotním problémům. V tomto článku se podíváme na to, co elektrolyty jsou, kde se nacházejí, historii jejich výzkumu a využití, stejně jako na zdravotní benefity, které nám poskytují.

Číst víc
Kratom World, prodej, kvalita, Brichta bomby, Brichtagra, erotický veletrh, kolo štěstí
Erotický veletrh v České Republice 2024

od Vojtěch Purkert duben 05, 2024

V březnu roku 2024 se Česká republika stala opět dějištěm jedinečné události, která nadchla milovníky erotiky a otevřenosti k sexuálním tématům. Erotický veletrh, který se konal od 8. do 9. března a přinesl do Prahy vřavu, zábavu a také spoustu nových zážitků a my u toho nesměli chybět!
Číst víc