Mladá pšenice: Jaké jsou její zdravotní přínosy a jak užíváme Wheat grass

od Vojtěch Purkert May 28, 2024

síla, energie, zdraví, pšeničná tráva, wheat grass, kratom world, kvalita, prodej, detoxikace, trávení, kardiovaskulární,

Wheat grass, nebo-li pšeničná tráva, se v posledních letech stává stále populárnější díky svým mnoha zdravotním přínosům. Tento přírodní doplněk stravy je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty, které mohou podpořit vaše zdraví mnoha způsoby. V tomto článku se podíváme na to, co wheat grass je, jeho historii, způsoby užívání a vědecky podložené zdravotní přínosy.

Co je Wheat Grass?

Wheat grass je mladá tráva z pšeničných zrn Triticum aestivum. Obvykle se sklízí, když je vysoká 7 až 10 dní a má svěže zelenou barvu. Wheat grass se často konzumuje ve formě šťávy nebo prášku, které se přidávají do smoothie, džusů nebo se užívají jako doplněk stravy. (1)

Historie Wheat Grass

Použití wheat grass sahá tisíce let zpět, kdy byla pěstována pro své léčivé vlastnosti. Staroegyptští kněží a faraoni ji považovali za posvátnou a věřili, že zvyšuje jejich energii a životní sílu. V moderní době se koncept léčivých vlastností wheat grass zpopularizoval díky výzkumům a práci doktora Charlese F. Schnabela ve 30. letech 20. století. Schnabel, chemik a zemědělec, zkoumal výživové hodnoty wheat grass a zjistil, že jeho konzumace může zlepšit zdraví kuřat, které pak lépe snášely vejce. Tento objev vedl k širšímu uznání mladé pšenice jako důležitého doplňku stravy. (2)

K čemu se užívá Wheat grass?

Wheat grass se používá k celé řadě účelů, včetně detoxikace organismu, zlepšení trávení, posílení imunitního systému a zvýšení energie. Díky vysokému obsahu chlorofylu, aminokyselin, enzymů, vitamínů a minerálů se často doporučuje jako součást zdravého životního stylu.

Zdravotní přínosy a účinky Wheat Grass

Wheat grass nabízí širokou škálu zdravotních přínosů, které jsou podporovány vědeckými výzkumy a experty.

  1. Detoxikace organismu: Wheat grass je bohatá na chlorofyl, který pomáhá čistit játra a krev od toxinů. Studie ukázaly, že chlorofyl může podporovat detoxikační procesy a chránit tělo před škodlivými látkami.
  2. Zlepšení trávení: Wheat grass obsahuje enzymy, které pomáhají při trávení a vstřebávání živin. Enzymy jako proteázy, lipázy a amylázy mohou zlepšit funkci trávicího systému a snížit zažívací potíže.
  3. Posílení imunitního systému: Díky vysokému obsahu vitamínů A, C a E, stejně jako antioxidantů, může wheat grass posilovat imunitní systém a chránit tělo před infekcemi a nemocemi.
  4. Zvýšení energie: Wheat grass je bohatá na železo, což je klíčové pro produkci hemoglobinu a transport kyslíku v těle. Pravidelná konzumace může zvýšit energetickou úroveň a snížit únavu.
  5. Regulace hladiny cukru v krvi: Některé studie naznačují, že wheat grass může pomáhat regulovat hladinu cukru v krvi, což je užitečné pro lidi s diabetem.
  6. Podpora kardiovaskulárního zdraví: Wheat grass obsahuje vitamín K, který je důležitý pro srážení krve a zdraví kostí, a také může snižovat riziko srdečních chorob tím, že zlepšuje lipidový profil. (4)

    Způsob užívání Wheat Grass
    Existuje několik způsobů, jak začlenit wheat grass do své každodenní stravy:
  1. Čerstvý džus: Nejběžnějším způsobem je konzumace čerstvě vymačkaného džusu. Tento džus se obvykle pije na lačný žaludek pro maximální vstřebávání živin.
  2. Sušený prášek: Wheat grass prášek lze smíchat s vodou, džusem nebo přidat do smoothies. Je to pohodlný způsob, jak získat výhody pšeničné trávy, když čerstvý džus není dostupný.
  3. Kapsle a tablety: Wheat grass je k dostání i ve formě kapslí nebo tablet, což je ideální pro ty, kteří preferují snadnější způsob konzumace. (1) (4)

Vědecké podklady a odborné názory

Mnoho vědců a odborníků potvrzuje zdravotní přínosy wheat grass. Například studie publikovaná vJournal of Clinical and Diagnostic Research ukázala, že wheat grass má antioxidační vlastnosti, které mohou chránit tělo před oxidačním stresem. Dr. Yoshihide Hagiwara, japonský vědec, který se zabýval studiem zelených potravin, označil wheat grass za jednu z nejvýživnějších rostlin na světě díky jejímu bohatému obsahu esenciálních živin.  (3)

kratom world expertka doktorka na mladá pšenice wheat grass detox prodej kratom
[Další významnou osobností je Dr. Ann Wigmore, která byla průkopníkem v oblasti přirozené medicíny a založila Hippocrates Health Institute. Dr. Wigmore propagovala použití wheat grass jako součásti zdravého stravování a věřila, že může přispět k prevenci a léčbě mnoha nemocí.](5)

Další významnou osobností je Dr. Earp-Thomas, vědec, který zkoumal nutriční hodnotu wheat grass a zjistil, že je bohatá na enzymy a minerály, které mohou přispět k lepšímu zdraví. (4)


Závěr

Wheat grass je výjimečný přírodní doplněk stravy, který může přinést mnoho zdravotních výhod. Od detoxikace organismu, přes zlepšení trávení, až po posílení imunitního systému a zvýšení energie, wheat grass je skutečným darem přírody. Jeho použití a popularita roste díky vědecky podloženým studiím a pozitivním zkušenostem mnoha lidí po celém světě.

Pokud chcete obohatit svůj jídelníček o něco skutečně výživného a prospěšného, wheat grass by měl být na vašem seznamu. Ať už ve formě šťávy nebo prášku, přináší širokou škálu výhod, které mohou podpořit vaše zdraví a pohodu. Na našem e-shopu si můžete Wheat Grass pořídit v super kvalitě a podpořit své zdraví touto superpotravinou.

Děkujeme Vám za přečtení, 

Váš Kratom World.

Zdroje

  1. Wellbeing Nutrition. (2024, May 28). wbn-us.https://us.wellbeingnutrition.com/pages/ingredients. (1)
  2. Contributors to Wikimedia projects. (2024b, May 27).Charles Schnabel - Wikipedia. Wikipedia, the free encyclopedia.https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Schnabel (2)
  3. (2024, May 27). Digitální repozitář UK.https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/11753/130008234.pdf?sequence=1&isAllowed=y (3)
  4. WHEATGRASS: Overview, Uses, Side Effects, Precautions, Interactions, Dosing and Reviews. (2024, May 27). WebMD - Better information. Better health.https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1073/wheatgrass. (4)
  5. Contributors to Wikimedia projects. (2024, May 26).Ann Wigmore - Wikipedia. Wikipedia, the free encyclopedia.https://en.wikipedia.org/wiki/Ann_Wigmore (5)
Vojtěch Purkert
Vojtěch Purkert


Zanech komentář


Také v Doplňky Stravy, Kratom, CBD & HHC-P

thajský kratom, analgetikum, síla, výdrž, bio, listy, mitragynin, stimulační účinky, výkonnost
Thajský kratom: jeho účinky, historie a jak se liší od kratomu z Indonésie

od Vojtěch Purkert červenec 17, 2024

Tento článek se zaměřuje na thajský kratom, rostlinu rodu Mitragyna speciosa, která roste v Thajsku a je známá svými léčebnými účinky a stimulačními vlastnostmi. Thajský kratom má hlubokou historii používání mezi místními obyvateli, kteří jej tradičně využívali k úlevě od bolesti, zvýšení energie a pro relaxaci. Přečtěte si o jeho historii, účincích a rozdílu oproti kratomu z Indonésie.

Číst víc
afrodisiakum, libido, testosteron, sport, Fadogia Agrestis, svaly, růst, hormony, prodej, kvalita, kratomworld
Fadogia Agrestis: botanický přehled a jeho účinky

od Vojtěch Purkert červenec 17, 2024

Fadogia Agrestis je stálezelený keř, který dorůstá do jednoho metru výšky a jeho dlouhé štíhlé listy doplňují drobné žluté květyDaří se mu v tvrdých podmínkách afrických savan, nejběžněji ho pak najdete v Nigérii, kde se těší velké oblibě tamních mužů. Tradičně se používá v africkém lidovém léčitelství k různým účelům, zejména jako afrodiziakum a k léčbě sexuálních dysfunkcí. Rostlina si získala pozornost na trhu moderních doplňků stravy díky svým údajným přínosům pro zvýšení libida a sportovního výkonu.
Číst víc
100% Citrónová šťáva, vitamín C, antioxidant, kratom, stav, draslík, kyselina citronová, flavonoidy, alkaloidy, zdraví, prodej, kvalita, kratomworld
Citrónová šťáva: Přírodní Boost Vaší Imunity

od Vojtěch Purkert červenec 17, 2024

Citrónová šťáva, bohatá na vitamín C, je základním produktem v mnoha domácnostech. Její svěží chuť a zdravotní benefity ji činí oblíbenou mezi lidmi po celém světě. Ale co vlastně znamená, když mluvíme o 100% citrónové šťávě, a proč byste ji měli zahrnout do svého jídelníčku?

Číst víc