Olej z Černého Kmínu - Black Seed Oil: Přínosy, účinky a dávkování

od Jan/Jaroslav Němec April 03, 2023

Kratom World Olej z černého kmínu prodej Black Cumin Seed Oil

Olej z černého kmínu, také známý jako Nigella sativa, je přírodní produkt získávaný z plodů rostliny černý kmín (černucha setá). Tento olej má mnoho zdravotních výhod a je oblíbený mezi lidmi, kteří se zajímají o přírodní léčbu a alternativní medicínu. V tomto článku se podíváme na některé z klíčových výhod oleje z černého kmínu a jakým způsobem lze tento produkt použít.

Olej z Egyptského černého kmínu je lisován za studena ze semen černuchy seté.

Černý kmín je pro své léčebné účinky používán více než 2000 let.

Najdeme zde velké množství vitamínů B1, B2, B3, alkaloidů a také kyselinu listovou. Dále obsahuje železo, vápník, měď, zinek, hořčík a fosfor.

Olej z kmínu posiluje obranyschopnost organismu aktivaci syntézy bílých krvinek a má přímé dezinfekční účinky.

Díky množství nenasycených mastných kyselin se hodí jako podpůrný prostředek v léčbě mnoha onemocnění.

Hořčina nigellin, kterou olej obsahuje čistí průdušky a pomáhá při dráždivém kašly. Je vhodné jej užívat v době chřipkových onemocnění jako prevenci a ochranu dýchacích cest.

Působí pozitivně při alergiích, ekzémům a astmatům, snižuje tlak krve a hladinu cukru v těle.

Studie prokázali že při užívání Egypského kmínu se alergické reakce snížili až o 70%

Další zdravotní výhody oleje z černého kmínu:

  1. Pomáhá snižovat záněty: Olej z černého kmínu obsahuje látky s protizánětlivými vlastnostmi, jako jsou thymochinon a thymoquinon. Tyto látky mohou pomoci snížit záněty v těle a také snížit bolest spojenou s nimi.

  2. Podporuje trávení: Olej z černého kmínu může pomoci zlepšit trávení tím, že stimuluje produkci trávicích enzymů a pomáhá snižovat nadýmání. Může také pomoci při léčbě různých trávicích potíží, jako jsou například záněty slinivky břišní.

  3. Pomáhá s astmatem: Vzhledem k protizánětlivým vlastnostem oleje z černého kmínu, může být tento produkt užitečný pro lidi, kteří trpí astmatem. Pravidelná konzumace oleje z černého kmínu může pomoci snížit zánět dýchacích cest a uvolnit křeče dýchacích svalů.

  4. Pomáhá od vedlejších účinků Kratomu při snižování tolerance, nebo případně podpoří trvání a účinky kratomu.

Jak na jeho užívání?

Denně dávkujte 1-3 čajové lžičky s jídlem. Olej z černého kmínu může být užíván ústně nebo používán na kůži. Olej lze přidat do vašeho oblíbeného jídla, salátu, koktejlu či dávkovat přímo. Můžete také použít olej přímo na pokožku, aby pomohl s kožními problémy, jako jsou například ekzémy.


Kvalitní Olej z Černého kmínu koupíte ZDE.

 

Jan/Jaroslav Němec
Jan/Jaroslav Němec


Zanech komentář


Také v Doplňky Stravy, Kratom, CBD & HHC-P: Novinky a Tipy

wild dagga, leonotis leonurus, trávení, analgetika, zdraví, přírodní, prodej, kratom world, kvalitní
Leonotis Leonurus či Wild Dagga: Tajemství afrického lva ve světě bylin

od Vojtěch Purkert duben 09, 2024

Vstupte do fascinujícího světa léčivých bylin a objevte sílu Afrického lva ve formě rostliny Wild Dagga. Tato unikátní rostlina, známá také jako "ocas lvice" či "divoké konopí", nabízí širokou škálu léčivých účinků. Přečtěte si náš komplexní úvod do této rostliny, abyste pochopili, jak pro vás může být prospěšná.

Číst víc
sodík, draslík, krevní tlak, svalová funkce, hořčík, elektrolyty, PH, prodej, kvalita, Kratom World
Elektrolyty: Klíč k optimalizaci zdraví

od Vojtěch Purkert duben 08, 2024

Elektrolyty jsou zásadními látkami pro udržení rovnováhy v těle a správné fungování buněk. Tyto látky mají klíčovou roli v přenosu elektrického náboje a udržování optimálního pH hladiny. Jejich nedostatek může vést k vážným zdravotním problémům. V tomto článku se podíváme na to, co elektrolyty jsou, kde se nacházejí, historii jejich výzkumu a využití, stejně jako na zdravotní benefity, které nám poskytují.

Číst víc
Kratom World, prodej, kvalita, Brichta bomby, Brichtagra, erotický veletrh, kolo štěstí
Erotický veletrh v České Republice 2024

od Vojtěch Purkert duben 05, 2024

V březnu roku 2024 se Česká republika stala opět dějištěm jedinečné události, která nadchla milovníky erotiky a otevřenosti k sexuálním tématům. Erotický veletrh, který se konal od 8. do 9. března a přinesl do Prahy vřavu, zábavu a také spoustu nových zážitků a my u toho nesměli chybět!
Číst víc