Lapacho je bylinný čaj ze zpracované kůry stejnojmenného stromu.
Tento strom roste v mnoha státech Jižní Ameriky a dožívá se až 700let. Stromy dorůstají výšky 25 m a během svého života nejsou napadány mravenci, termity nebi jinými parazity.
Kůra, ze které se čaj vyrábí je červeně zabarvená, pochází ze 2 odrůd - Lapacho Colorado a Lapacho Morado.
Kůra stromu se zpracovává a drtí tak aby mohla sloužit k přípravě nálevu.
Proč zrovna Lapacho?
Lapacho neobsahuje kofein, je bohatý na vitamíny a minerály jako například železo, vápník, hořčík, mangan, jód, bor nebo baryum.
Čaj pomáhá při prevenci při artritidě, diabetu, střevními problémy a infekcí močových cest.
Jak na jeho přípravu a užívání?
Příprava samotného čaje vyžaduje 2 čajové lžičky kůry lapacho na 1 litr vody. Kůru vložíte do vařící vody a dále vařit na snížené teplotě po dobu 5 až 10 minut. Následně necháte čaj odstavený 20 až 30 minut. Nápoj lze pít teplý, je možné uchovávat ho v lednici, čaj zůstane svěží a uchová si přínos po dobu několika dní.
Čaj lze pít preventivně v sezóně chřipek a nachlazení. Doporučené množství jsou 2 šálky denně, ráno a večer.
Kvalitní Lapacho zakoupíte ZDE.
Kratom World s hrdostí oznamuje dlouhodobou spolupráci s legendou českého MMA - Karlem „Terminátorem“ Vémolou. Karlos se tak stává naším oficiálním ambasadorem, po boku sportovců jako jsou Leo Brichta nebo Jenys.
Nachlazení, kašel a oslabená imunita patří mezi ty nejčastější zdravotní potíže, které nás trápí zejména v podzimních a zimních měsících. Pelargonium extrakt, který se získává z kořene rostliny Pelargonium sidoides, si v poslední době získal pozornost jako přírodní pomocník, který může podpořit náš organismus v různých fázích nemoci i jako prevence. V tomto článku si podrobněji vysvětlíme, kdy je nejlepší pelargonium začít užívat, jak konkrétně pomáhá imunitě a dýchacím cestám, a proč stojí za to mít ho vždy po ruce.
Každý z nás chce vypadat a cítit se dobře. Zdravá pleť, pevné nehty, pružné klouby nebo silné vlasy nejsou jen estetická záležitost – často vypovídají i o tom, jak jsme na tom uvnitř. Jenže s přibývajícím věkem nebo stresem nám někdy dochází „stavební materiál“. A právě tady přichází ke slovu mořský kolagen – doplněk stravy, který si získává čím dál větší oblibu. Proč? Pojďme se na to podívat blíž.