Lapacho je bylinný čaj ze zpracované kůry stejnojmenného stromu.
Tento strom roste v mnoha státech Jižní Ameriky a dožívá se až 700let. Stromy dorůstají výšky 25 m a během svého života nejsou napadány mravenci, termity nebi jinými parazity.
Kůra, ze které se čaj vyrábí je červeně zabarvená, pochází ze 2 odrůd - Lapacho Colorado a Lapacho Morado.
Kůra stromu se zpracovává a drtí tak aby mohla sloužit k přípravě nálevu.
Proč zrovna Lapacho?
Lapacho neobsahuje kofein, je bohatý na vitamíny a minerály jako například železo, vápník, hořčík, mangan, jód, bor nebo baryum.
Čaj pomáhá při prevenci při artritidě, diabetu, střevními problémy a infekcí močových cest.
Jak na jeho přípravu a užívání?
Příprava samotného čaje vyžaduje 2 čajové lžičky kůry lapacho na 1 litr vody. Kůru vložíte do vařící vody a dále vařit na snížené teplotě po dobu 5 až 10 minut. Následně necháte čaj odstavený 20 až 30 minut. Nápoj lze pít teplý, je možné uchovávat ho v lednici, čaj zůstane svěží a uchová si přínos po dobu několika dní.
Čaj lze pít preventivně v sezóně chřipek a nachlazení. Doporučené množství jsou 2 šálky denně, ráno a večer.
Kvalitní Lapacho zakoupíte ZDE.
Přijďte nás navštívit do našeho relax stánku na největším festivalu konopí v České republice Cannafest 2024. První listopadový víkend se kvapem blíží a my se opět všichni sejdeme na největším festivalu konopí v České republice na Cannafestu 2024!
Methylene Blue, chemická sloučenina známá jako methylthionium chlorid, si v posledních letech získala pozornost díky svým fascinujícím účinkům na lidské zdraví. Ačkoliv byla historicky používána hlavně v medicíně a výzkumu, dnes se dostává do popředí zájmu díky svým potenciálním přínosům pro mozek, paměť a energetickou hladinu v těle. V tomto článku se podíváme na to, co je Methylene Blue, jeho historii, na co se používá a jaké má pro člověka zdravotní přínosy.