Důležitost pitného režimu: Hydratace nejen pro sportovce

od Vojtěch Purkert July 02, 2024

voda, hydratace, dehydratace, zdraví, střeva, muž, žena, dítě, kvalita, prodej, kratomworld, Erebos bylinné produkty, pitný režim, detoxikace,

Pitný režim je klíčovým aspektem našeho zdraví, který často zanedbáváme. Voda je základní složkou lidského těla a hraje nezastupitelnou roli v řadě biologických procesů. Dodržování správného pitného režimu je nezbytné nejen pro sportovce, ale pro každého z nás. Tento článek se zaměřuje na důležitost hydratace, doporučené denní množství vody, důsledky nedostatečné hydratace a představuje bylinné produkty Erebos, včetně sportovních nápojů Erebos Sport Lime a Erebos Sport Grep, které mohou být ideálním doplňkem vašeho pitného režimu.

Proč je pitný režim důležitý?

Naše tělo je tvořeno přibližně ze 60% vodou. Voda je nezbytná pro různé tělesné funkce, včetně:

  • Trávení: Voda napomáhá trávení potravy a vstřebávání živin.
  • Vylučování: Pomáhá při vylučování odpadních látek ledvinami.
  • Regulace tělesné teploty: Prostřednictvím pocení a dýchání.
  • Mazání kloubů: Udržuje klouby dobře promazané.
  • Funkce mozku: Podporuje kognitivní funkce a koncentraci. (1)

Kolik vody bychom měli vypít?

Doporučené denní množství vody se liší podle věku, pohlaví a úrovně fyzické aktivity. Obecná doporučení jsou následující:

  • Ženy: Asi 2,7 litru vody denně.
  • Muži: Asi 3,7 litru vody denně.
  • Děti: Potřeba vody závisí na věku. Například děti ve věku 1-3 roky by měly vypít asi 1,3 litru vody denně, zatímco děti ve věku 4-8 let asi 1,7 litru denně .

Tyto hodnoty zahrnují veškerý příjem tekutin, včetně vody obsažené v jídle a jiných nápojích. (2)

Co se stane, když nedodržujeme pitný režim?

Nedostatek vody může mít vážné důsledky pro naše zdraví. Dehydratace může vést k řadě nepříjemných příznaků a zdravotních problémů:

  1. Únava a slabost: Bez dostatečné hydratace tělo nemá dostatek energie, což vede k pocitu únavy a slabosti.
  2. Bolesti hlavy: Dehydratace je častou příčinou bolestí hlavy a migrén.
  3. Problémy s trávením: Nedostatek vody může způsobit zácpu a jiné zažívací problémy.
  4. Suchá pokožka: Dehydratace se projevuje suchou a šupinatou pokožkou.
  5. Ledvinové kameny: Dlouhodobý nedostatek tekutin může vést k tvorbě ledvinových kamenů. (3)

Důsledky dlouhodobé dehydratace

Kromě okamžitých příznaků může dlouhodobá dehydratace způsobit vážné zdravotní problémy. Patří sem:

  • Chronická únava: Neustálý nedostatek vody může vést k chronické únavě a vyčerpání.
  • Problémy s ledvinami: Dehydratace může vést k chronickým onemocněním ledvin.
  • Snížená funkce imunitního systému: Nedostatek vody oslabuje imunitní systém, což zvyšuje náchylnost k infekcím a nemocem.
  • Zhoršená kognitivní funkce: Chronická dehydratace může ovlivnit paměť, koncentraci a celkovou kognitivní funkci. (2)

Jak dodržovat pitný režim?

Dodržování pitného režimu není složité, pokud si vytvoříme správné návyky:

  1. Noste s sebou láhev s vodou: Mějte vždy po ruce láhev s vodou, abyste mohli pít kdykoliv během dne.
  2. Sledujte příjem tekutin: Využívejte aplikace nebo deníky k zaznamenávání svého příjmu tekutin.
  3. Nastavte si připomínky: Nastavte si připomínky na telefonu, které vám připomenou, že máte pít.
  4. Pijte vodu před jídlem: Před každým jídlem vypijte sklenici vody.
  5. Obohaťte vodu o chuť: Přidejte do vody plátky citronu, limetky nebo jiného ovoce pro lepší chuť. (4)

Bylinné produkty Erebos a sportovní nápoje Erebos Sport

Erebos bylinné nápoje jsou ideálním řešením pro ty, kteří hledají způsob, jak zajistit dostatečnou hydrataci a zároveň využít přínosů přírodních bylin. Erebos nápoje jsou navrženy tak, aby podporovaly vaše zdraví a pohodu.

Erebos Sport Lime a Erebos Sport Grep jsou speciálně formulované nápoje pro sportovce. Neobsahují cukry ani jiné nežádoucí látky, což je činí ideálními pro hydrataci během fyzické aktivity. Jsou navrženy tak, aby dodaly tělu potřebné elektrolyty a hydrataci, kterou ztrácíme pocením během cvičení. Tyto nápoje jsou skvělým doplňkem pro všechny, kdo dbají na svůj výkon a zdraví.

Dr. Lawrence E. Armstrong, odborník na fyziologii z University of Connecticut, potvrzuje: "I mírná dehydratace - ztráta pouhých 1-2 % tělesné hmotnosti - může vést k narušení kognitivních funkcí a fyzické výkonnosti" .

kratom world hydratace prodej kratomu praha elektrolyty

[Dr. John Batson, sportovní lékař a odborník na hydrataci, uvádí: "Správná hydratace je klíčová pro optimalizaci fyzické výkonnosti a prevence zranění".]

Dr. Michael Farrell, expert na hydrataci z Monash University, vysvětluje: "Dehydratace může způsobit pokles krevního objemu, což může vést k poklesu krevního tlaku a snížení průtoku krve do mozku a dalších důležitých orgánů" . (2) (3)


Shrnutí

Dodržování pitného režimu je nezbytné pro udržení dobrého zdraví a optimálního fungování těla. Voda hraje zásadní roli ve všech tělesných funkcích a její nedostatek může mít vážné následky. Pití dostatečného množství vody podporuje kognitivní funkce, zdraví srdce, trávení a celkovou pohodu. Bylinné produkty Erebos a sportovní nápoje Erebos Sport Lime a Erebos Sport Grep jsou skvělými doplňky, které mohou pomoci zajistit potřebnou hydrataci.

Nezapomínejte na pitný režim, ať už jste sportovec nebo ne, a udržujte své tělo v optimální kondici. Investice do zdraví se vždy vyplatí a správná hydratace je jedním z klíčových kroků k dosažení tohoto cíle.

Děkujeme Vám za přečtení, 
Váš Kratom World

 

Zdroje

  1. Armstrong L.E. et al. 2012, Ganio M.S. et al. 2011. (2024, July 2). Hydration for Health - Hydration for Health.https://www.hydrationforhealth.com/fr/sciences-de-lhydratation/science-emergente/liste-articles-science-emergente/laurence-e-armstrong-2012-matthew-s-ganio-2011/ (1)
  2. Dehydration-Dehydration - Symptoms & causes - Mayo Clinic. (2024, July 1). Mayo Clinic.https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/dehydration/symptoms-causes/syc-20354086 (2)
  3. 'Only drink water when thirsty,' study suggests. (2014, July 2). Medical and health information | MedicalNewsToday.https://www.medicalnewstoday.com/articles/313389 (3)
  4. About Us — Lowcountry Spine and Sport. (2024, July 2). Lowcountry Spine and Sport.https://www.lcspineandsport.com/about-us. (4)
Vojtěch Purkert
Vojtěch Purkert


Zanech komentář


Také v Doplňky Stravy, Kratom, CBD & Kanabinoidy

KratomWorld, kratom, spray, sprej, Anti, testy, kanabinoid spray, usta, ustní dutina
Mouth Kleaner Anti Kanabinoid spray: Co to je, jak funguje a jak jej správně aplikovat

od Jan/Jaroslav Němec září 05, 2024

Mouth cleaner Anti-Kanabinoid spray je produkt, který se stal populárním mezi uživateli konopí, kteří se snaží vyhnout pozitivnímu výsledku při testech. Tento sprej, prodávaný pod názvem Kleaner, je navržen tak, aby dočasně neutralizoval kanabinoidy ve slinách, což snižuje šanci na odhalení kanabinoidů při testech.
Číst víc
kratom world drc derby sponzor generální partner jenysek jenys leo brichta david luu kratom world
DRC Derby 2024

od Jan/Jaroslav Němec září 05, 2024

DRC Derby je událost, která má opravdu všechno: napínavé závody, živou komunitu a příležitosti k objevování novinek. Zapisšte si do kalendáře 7. září 2024 a připravte se na den plný zábavy, spojení a objevování. Prozkoumejte všechny zákoutí DRC Derby: Navštivte náš stánek V rámci tohoto ročníku s potěšením oznamujeme, že na DRC Derby budete moci navštívit náš stánek s Kratomem a řadou doplňků stravy.
Číst víc
Thajký bylinný inhalátor, KratomWorld, bylinky, čichání, nemoc, nos, rýma, nachlazení, bolest hlavy, úleva
Thajský bylinný inhalátor: Okamžitá úleva a osvěžení

od Vojtěch Purkert srpen 14, 2024

Pokud hledáte přírodní způsob, jak podpořit své zdraví při nemoci, může být thajský bylinný inhalátor zajímavou volbou. Tento kompaktní nástroj kombinuje tradiční thajské byliny s moderními vědeckými poznatky. V tomto článku se podíváme na to, co thajský bylinný inhalátor je, jak funguje a jaké má vědecky podložené výhody.
Číst víc