Nepálský Mad Honey: Tajemství, Historie a Účinky Psychoaktivního Medu

od Vojtěch Purkert July 03, 2024

Nepál, halucinogenní, halucinogen, med, nepálský mad honey, sběr, vosk, zdraví, včely, analgetické vlastnosti, léčba, psychoaktivní med, prodej, kvalita, kratomworld

Nepálský Mad Honey, známý také jako halucinogenní med, je vzácný a vysoce ceněný produkt tradiční nepálské apikultury. Tento unikátní med je známý pro své psychoaktivní účinky a léčebné vlastnosti, které fascinuje nejen místní obyvatele, ale i cestovatele a vědce z celého světa. V tomto článku se podíváme na to, co přesně Nepálský Mad Honey je, jeho historii, jak se sbírá, proč má psychoaktivní účinky a jaké jsou jeho možné přínosy pro lidské zdraví.

Co je Nepálský Mad Honey?

Nepálský Mad Honey je druh medu produkovaný specifickým druhem včel, Apis dorsata laboriosa, také známých jako himálajské obří včely. Tyto včely sbírají nektar z rododendronů rostoucích vysoko v horách Nepálu. Rododendrony obsahují grayanotoxiny, což jsou přírodní neurotoxiny, které se přenášejí do medu a dávají mu jeho unikátní vlastnosti. (1)

Historie Nepálského Mad Honey

Používání a konzumace Mad Honey má v Nepálu dlouhou historii. Tradičně byl tento med používán v medicíně pro své údajné léčebné vlastnosti, zejména při léčbě bolesti, hypertenze a infekcí. Místní lidé také věří, že má afrodiziakální účinky. Kromě toho byl Mad Honey využíván i v rituálních a náboženských kontextech jako prostředek k dosažení změněných stavů vědomí.

Sběr Nepálského Mad Honey

Sběr Mad Honey je náročný a nebezpečný proces, který vyžaduje značnou zručnost a odvahu. Obří himálajské včely staví své hnízda na těžko dostupných skalních stěnách, často ve výškách přesahujících 2500 metrů nad mořem. Sběrači, známí jako „honey hunters“, musí šplhat po strmých skalách pomocí provazů a bambusových žebříků, aby dosáhli hnízd.

Proces sběru:

  1. Příprava a rituály: Před samotným sběrem se často konají rituály a oběti bohům, aby zajistily bezpečný a úspěšný sběr.
  2. Šplhání: Sběrači používají provazy a žebříky k dosažení hnízd. Tento proces je extrémně nebezpečný kvůli strmým a kluzkým skalám.
  3. Kouření: K uklidnění včel používají sběrači kouř, který je omámí a snižuje riziko bodnutí.
  4. Řezání hnízd: Jakmile jsou včely uklidněné, sběrači opatrně řežou části hnízd obsahující med a vosk, které poté shazují do košů. (2) (5)

Proč je Nepálský Mad Honey psychoaktivní?

Psychoaktivní účinky Nepálského Mad Honey jsou způsobeny přítomností grayanotoxinů, specificky grayanotoxin I. Tyto toxiny působí na nervový systém tím, že blokují sodíkové kanály v buněčných membránách, což vede k jejich hyperexcitaci. Výsledkem jsou symptomy jako závratě, halucinace, zvracení a ve vyšších dávkách i vážnější účinky jako srdeční arytmie a ztráta vědomí. (5)

Účinky a přínosy Nepálského Mad Honey

Účinky Mad Honey se liší v závislosti na množství konzumovaného medu. Malé dávky mohou způsobit mírnou euforii, pocit tepla a relaxace. Vyšší dávky mohou vést k silnějším halucinacím, dezorientaci a gastrointestinálním problémům.

Přínosy:

  1. Analgetické vlastnosti: Mad Honey je tradičně používán k úlevě od bolesti díky svým analgetickým účinkům.
  2. Léčba hypertenze: Některé studie naznačují, že grayanotoxiny mohou pomoci snižovat krevní tlak.
  3. Antimikrobiální účinky: Med má přirozené antimikrobiální vlastnosti, což ho činí užitečným při léčbě infekcí.
  4. Afrodiziakální účinky: Místní obyvatelé věří, že Mad Honey zvyšuje sexuální výkonnost a libidinu. (3) (1)

Odborníci a jejich názory

Dr. Mehmet Göker, toxikolog a expert na přírodní jedy, potvrzuje, že grayanotoxiny jsou hlavní složkou způsobující psychoaktivní účinky Mad Honey. Dr. Göker také zdůrazňuje potřebu opatrnosti při konzumaci tohoto medu kvůli riziku předávkování.

kratom wordl mad honey nepal expert doktor nepálský med mad honey koupit nakupovat obchod praha
[Dr. Christopher McKenna, odborník na psychotropní látky a autor knihy "Medicinální medy světa," potvrzuje, že grayanotoxiny obsažené v Nepálském Mad Honey mohou mít silné psychoaktivní účinky. Podle jeho výzkumu jsou tyto účinky způsobeny především interakcí grayanotoxinů s nervovým systémem.] (1)

Sběrači medu jako například členové kmene Gurung v centrálním Nepálu, kteří se sběrem Mad Honey zabývají po generace, sdílejí své zkušenosti s nebezpečím a tradičními metodami sběru. Tito sběrači poskytují důležitý vhled do kulturního a praktického významu tohoto jedinečného medu. (2) (5)

Závěr

Nepálský Mad Honey je fascinujícím produktem, který spojuje přírodní vědu s tradičními znalostmi a praktikami. Jeho psychoaktivní a léčivé účinky přitahují pozornost nejen místních obyvatel, ale i odborníků a dobrodruhů z celého světa. Při konzumaci tohoto medu je však nezbytné postupovat s opatrností a respektem k jeho síle a potenciálním rizikům. Sběr Mad Honey je dovednost předávaná po generace, která vyžaduje odvahu a zručnost, a zůstává důležitou součástí kulturního dědictví Nepálu.

Pokud Vás zaujaly benefity nepálského divokého medu, můžete vyzkoušet náš nepálský Mad Honey a poznat jeho sílu a účinky.

Děkujeme Vám za přečtení,

Váš Kratom World



Zdroje

  1. Naturally Occurring Plant Food Toxicants and the Role of Food Processing Methods in Their Detoxification. (2024, July 3). PubMed Central (PMC).https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10159748/ (1)
  2. Behind the Scenes with the Brazen Honey Hunters of Nepal. (2024, July 2). Outside Online.https://www.outsideonline.com/culture/books-media/being-murdered-bees-making-last-honey-hunter/ (2)
  3. Mad honey: uses, intoxicating/poisoning effects, diagnosis, and treatment. (2024, July 3). PubMed Central (PMC).https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9080652/ (3)
  4. Nepal’s honey hunters cling to traditions as bee numbers fall. (2024, July 1). Dialogue Earth.https://dialogue.earth/en/food/nepal-honey-hunters-cling-to-traditions-as-bee-numbers-fall/ (4)
  5. Yes Theory. (2022, July 3).Hunting Nepal’s Mad Honey That Makes You Hallucinate - HONEY HUNTERS[Video]. YouTube.https://www.youtube.com/watch?v=bSs0o7DrHeg (5)



Vojtěch Purkert
Vojtěch Purkert


Zanech komentář


Také v Doplňky Stravy, Kratom, CBD & Kanabinoidy

KratomWorld, kratom, spray, sprej, Anti, testy, kanabinoid spray, usta, ustní dutina
Mouth Kleaner Anti Kanabinoid spray: Co to je, jak funguje a jak jej správně aplikovat

od Jan/Jaroslav Němec září 05, 2024

Mouth cleaner Anti-Kanabinoid spray je produkt, který se stal populárním mezi uživateli konopí, kteří se snaží vyhnout pozitivnímu výsledku při testech. Tento sprej, prodávaný pod názvem Kleaner, je navržen tak, aby dočasně neutralizoval kanabinoidy ve slinách, což snižuje šanci na odhalení kanabinoidů při testech.
Číst víc
kratom world drc derby sponzor generální partner jenysek jenys leo brichta david luu kratom world
DRC Derby 2024

od Jan/Jaroslav Němec září 05, 2024

DRC Derby je událost, která má opravdu všechno: napínavé závody, živou komunitu a příležitosti k objevování novinek. Zapisšte si do kalendáře 7. září 2024 a připravte se na den plný zábavy, spojení a objevování. Prozkoumejte všechny zákoutí DRC Derby: Navštivte náš stánek V rámci tohoto ročníku s potěšením oznamujeme, že na DRC Derby budete moci navštívit náš stánek s Kratomem a řadou doplňků stravy.
Číst víc
Thajký bylinný inhalátor, KratomWorld, bylinky, čichání, nemoc, nos, rýma, nachlazení, bolest hlavy, úleva
Thajský bylinný inhalátor: Okamžitá úleva a osvěžení

od Vojtěch Purkert srpen 14, 2024

Pokud hledáte přírodní způsob, jak podpořit své zdraví při nemoci, může být thajský bylinný inhalátor zajímavou volbou. Tento kompaktní nástroj kombinuje tradiční thajské byliny s moderními vědeckými poznatky. V tomto článku se podíváme na to, co thajský bylinný inhalátor je, jak funguje a jaké má vědecky podložené výhody.
Číst víc