Chlorella aneb Zelená Superpotravina s mnoha zdravotními přínosy

od Eshop Kratom November 06, 2023

Kratom world chlorella powder tablety kratom

Chlorella, mikroskopická zelená řasa, je známá jako zelená superpotravina s mnoha úžasnými zdravotními přínosy. Tento článek Vám přinese pohled na původ, historii a vědecky potvrzené účinky Chlorelly. Zjistěte, proč byste měli přidat tuto superpotravinu do své stravy, a jak ji používat ve vašem každodenním životě.

Původ a Historie Chlorelly 

Chlorella, jejíž název pochází z řeckého slova "chloros" znamenajícího zelená, je sladkovodní řasa, která byla na zemi pravděpodobně již před dvěma miliardami let. V historii ji prvně objevil holandský mikrobiolog Martinus Willem Beijerinck v roce 1890. Od té doby se stala důležitou součástí výzkumu v oblasti výživy a zdraví.(4)

Díky schopnosti mikroorganismů, nacházejících se v této úžasné řase, které působí preventivně či dokonce podporujíc léčbu nejrůznějších nemocí (např. virové infekce, srdeční choroby, rakovinu), si získává Chlorella pozornost stále většího počtu vědců i široké veřejnosti. Pro bližší informace o vědeckých poznatcích nahlédněte do diplomové práce od Ing. Silvie Valouškové https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/10204/valoušková_2009_dp.pdf?sequence=1 .(3)(4)


Účinky a Zdravotní Přínosy

1. Detoxikace

Chlorella je známá svou schopností detoxikovat
tělo. Obsahuje vysoké množství chlorofylu, který pomáhá vylučovat škodlivé látky, jako jsou těžké kovy, z těla.
Podle profesora Jane Teas z Medicínské školy Harvard University, "Chlorella byla studována pro své schopnosti vázat a odstraňovat těžké kovy, což může být prospěšné pro lidi vystavené znečištěnému prostředí.”(1)(3)

2. Imunitní Systém

Chlorella je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, což má pozitivní vliv na

imunitní systém. 

3. Výživné Hodnoty

Tato superpotravina je také bohatá na proteiny, železo a další důležité živiny.
Dr. Mark Hyman, lékař specializující se na funkční medicínu, říká: "Chlorella obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a je jednou z nejlepších rostlinných zdrojů bílkovin.”(1)

Recepty a návod k užití

Chlorella lze konzumovat v různých formách, včetně prášku, tablet nebo kapaliny. Zde jsme si pro Vás připravili tři jednoduché způsoby, jak začít integrovat Chlorellu do své stravy:

1. Chlorella Smoothie

1 lžička Chlorella prášku
Banán
Špenát
Mandlové mléko

Smíchejte všechny ingredience v mixéru a mějte zdravé a výživné smoothie.(2)

2. Chlorella Salátový Dresing

1 lžička Chlorella prášku
Olivový olej
Citrónová šťáva
Sůl a pepř

Smíchejte ingredience a použijte jako dresing pro svůj oblíbený salát.(2)

3. Chlorella Kapsle

Pokud preferujete jednodušší způsob, Chlorellu lze zakoupit ve formě kapslí a užívat podle doporučení na obalu.

Citace Odborníků

"Chlorella byla studována pro své schopnosti vázat a odstraňovat těžké kovy, což může být prospěšné pro lidi vystavené znečištěnému prostředí." - Profesor Jane Teas, Harvard University.

"Chlorella obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a je jednou z nejlepších rostlinných zdrojů bílkovin." - Dr. Mark Hyman, lékař specializující se na funkční medicínu.

kratom world doktor brenda chlorella
[Dr. Brenda Watson, specialista na výživu, poznamenává: "Chlorella podporuje produkci bílých krvinek a zvyšuje odolnost těla vůči infekcím.”](1)(3)

Závěr je tedy jasný. Chlorella by určitě měla patřit do jídelníčku každého z nás pokud chceme aby naše tělo bylo zdravé a mělo zároveň nějakou prevenci. Doufám, že Vás článek bavil a zjistili jste vše potřebné. Teď už chybí jen poslední krok k tomu udělat něco pro své zdraví a zdraví blízkých ! :)

Kvalitní Chlorella je u nás k dostání na našem internetovém e-shopu nebo na kamenných pobočkách Kratom World.


Děkujeme Vám za přečtení,

Váš Kratom World

 


Reference

Potential of Chlorella as a Dietary Supplement to Promote Human Health. (n.d.). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7551956/(1)

A review of recent clinical trials of the nutritional supplement Chlorella pyrenoidosa in the treatment of fibromyalgia, hypertension, and ulcerative colitis - PubMed. (n.d.). PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11347287/ (2)

Medicinal Prospects of Antioxidants From Algal Sources in Cancer Therapy. (n.d.). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7973026/ (3)

Přispěvatelé projektů Wikimedia. (2012, June 29). Chlorella – Wikipedie. Wikipedie, otevřená encyklopedie. https://cs.wikipedia.org/wiki/Chlorella (4)


Autor článku: Vojtěch Purkert

Eshop Kratom
Eshop Kratom


Zanech komentář


Také v Doplňky Stravy, Kratom, CBD & HHC-P

thajský kratom, analgetikum, síla, výdrž, bio, listy, mitragynin, stimulační účinky, výkonnost
Thajský kratom: jeho účinky, historie a jak se liší od kratomu z Indonésie

od Vojtěch Purkert červenec 17, 2024

Tento článek se zaměřuje na thajský kratom, rostlinu rodu Mitragyna speciosa, která roste v Thajsku a je známá svými léčebnými účinky a stimulačními vlastnostmi. Thajský kratom má hlubokou historii používání mezi místními obyvateli, kteří jej tradičně využívali k úlevě od bolesti, zvýšení energie a pro relaxaci. Přečtěte si o jeho historii, účincích a rozdílu oproti kratomu z Indonésie.

Číst víc
afrodisiakum, libido, testosteron, sport, Fadogia Agrestis, svaly, růst, hormony, prodej, kvalita, kratomworld
Fadogia Agrestis: botanický přehled a jeho účinky

od Vojtěch Purkert červenec 17, 2024

Fadogia Agrestis je stálezelený keř, který dorůstá do jednoho metru výšky a jeho dlouhé štíhlé listy doplňují drobné žluté květyDaří se mu v tvrdých podmínkách afrických savan, nejběžněji ho pak najdete v Nigérii, kde se těší velké oblibě tamních mužů. Tradičně se používá v africkém lidovém léčitelství k různým účelům, zejména jako afrodiziakum a k léčbě sexuálních dysfunkcí. Rostlina si získala pozornost na trhu moderních doplňků stravy díky svým údajným přínosům pro zvýšení libida a sportovního výkonu.
Číst víc
100% Citrónová šťáva, vitamín C, antioxidant, kratom, stav, draslík, kyselina citronová, flavonoidy, alkaloidy, zdraví, prodej, kvalita, kratomworld
Citrónová šťáva: Přírodní Boost Vaší Imunity

od Vojtěch Purkert červenec 17, 2024

Citrónová šťáva, bohatá na vitamín C, je základním produktem v mnoha domácnostech. Její svěží chuť a zdravotní benefity ji činí oblíbenou mezi lidmi po celém světě. Ale co vlastně znamená, když mluvíme o 100% citrónové šťávě, a proč byste ji měli zahrnout do svého jídelníčku?

Číst víc