Acerola, Přírodní Vitamín C

od Jan/Jaroslav Němec March 27, 2022

Kratom World Třešeň acerola vitamin C prodej Kratom World imunita

Acerola také nazývaná malpigie lysá či barbadoská třešeň je rostlina pěstovaná, především pro své zázračné plody, které jsou považovaný za jeden z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu C.

Jak vypadá Acerola a kde roste?

Acerola se vyskytuje na karibském ostrově Barbados.
V dnešní době je táto rostlina k nalezení po celém Karibiku, střední i jižní Americe, ale i jihovýchodu Asie, Austrálii a Africe. Plody připomínají třešně, jsou kulaté až 3cm a mají lesklou červenou slupku.

Hlavní přínos Aceroly byl objeven v roce 1945.

Účinně napomáhá při:

-podpora imunitního systému
-zlepšení stavu pokožky, sliznice a vlasů
-snížení hladiny cholesterolu
-zlepšení zraku
-zrychlení a upravení metabolismu
-prevence rakoviny
-prevence kardiovaskulárních nemocí
-podpora psychického zdraví

Vitamin E, který lze v Acerole také nalézt má jednu hlavní roli, a to ochranu buněk před oxidačním stresem, který vzniká při látkové výměně, tj. pomáhá tělu s odbouráváním volných radikálů.

Věděli jste že...

Acerola má příjemnou chuť...
Je kyselá, voňavá, nasládlá a trochu svíravá...
Používá se v moderní i lidové medicíně...

Acerola patří mezi nejbohatší zdroje vitamínu C
Vyšší dávky vitamínu C mohou urychlovat tvorbu proteinu zpomalujícího množení virů (interferon), posílit imunitní systém i zastavit růst nádorových buněk.

Acerolu v Česku pravděpodobně čerstvou neseženete, protože rychle podléhá zkáze, prodává se u nás ve formě džusů či doplňků stravy.
Velké oblibě se těší Acerola ve formě sušeného prášku. Vyrábí se z dehydratovaného Acerolového džusu. Prášek se přidává například do nápojů, džusu a smoothie.

Závěrem lze říct, že Acerola je tedy ideálním kandidátem pro ty, co chtějí jít přírodní cestou a vytěžit navíc řadu dalších benefitů. I když se ale rozhodnete pro syntetickou variantu vitaminu C rozhodně neprohloupíte, i tak podpoříte vaše tělo a posílíte ho nejen v zimních měsících.

Acerola prášek můžete zakoupit u nás zde

Ve videu níže naleznete ještě mnoho dalších informací o této úžasné surovině.

Jan/Jaroslav Němec
Jan/Jaroslav Němec


Zanech komentář


Také v Doplňky Stravy, Kratom, CBD & HHC-P: Novinky a Tipy

wild dagga, leonotis leonurus, trávení, analgetika, zdraví, přírodní, prodej, kratom world, kvalitní
Leonotis Leonurus či Wild Dagga: Tajemství afrického lva ve světě bylin

od Vojtěch Purkert duben 09, 2024

Vstupte do fascinujícího světa léčivých bylin a objevte sílu Afrického lva ve formě rostliny Wild Dagga. Tato unikátní rostlina, známá také jako "ocas lvice" či "divoké konopí", nabízí širokou škálu léčivých účinků. Přečtěte si náš komplexní úvod do této rostliny, abyste pochopili, jak pro vás může být prospěšná.

Číst víc
sodík, draslík, krevní tlak, svalová funkce, hořčík, elektrolyty, PH, prodej, kvalita, Kratom World
Elektrolyty: Klíč k optimalizaci zdraví

od Vojtěch Purkert duben 08, 2024

Elektrolyty jsou zásadními látkami pro udržení rovnováhy v těle a správné fungování buněk. Tyto látky mají klíčovou roli v přenosu elektrického náboje a udržování optimálního pH hladiny. Jejich nedostatek může vést k vážným zdravotním problémům. V tomto článku se podíváme na to, co elektrolyty jsou, kde se nacházejí, historii jejich výzkumu a využití, stejně jako na zdravotní benefity, které nám poskytují.

Číst víc
Kratom World, prodej, kvalita, Brichta bomby, Brichtagra, erotický veletrh, kolo štěstí
Erotický veletrh v České Republice 2024

od Vojtěch Purkert duben 05, 2024

V březnu roku 2024 se Česká republika stala opět dějištěm jedinečné události, která nadchla milovníky erotiky a otevřenosti k sexuálním tématům. Erotický veletrh, který se konal od 8. do 9. března a přinesl do Prahy vřavu, zábavu a také spoustu nových zážitků a my u toho nesměli chybět!
Číst víc