Zkušenosti zákazníka s Crohnovou chorobou a jak mu Kratom pomohl vrátit život

od Jan/Jaroslav Němec September 26, 2024

kratom world crohnova choroba prodej kratom léčení zkušenost zákazníka

Tento článek přináší skutečný příběh jednoho z našich zákazníků, kterému Kratom významně pomohl v boji s Crohnovou chorobou. Díky Kratomu našel úlevu od příznaků nemoci a postupně se mu podařilo vrátit do života radost a energii, kterou ztratil kvůli zdravotním problémům. Věříme, že sdílení těchto zkušeností může být cennou inspirací a povzbuzením pro ostatní. Máte-li i vy svou zkušenost s Kratomem, která by mohla pomoci dalším lidem, neváhejte nám ji zaslat na náš email info@kratomworld.cz a my ji rádi zveřejníme na našem blogu.

"Moje cesta s Crohnovou nemocí a objev Mitragyna speciosa

Crohnovu nemoc mi lékaři diagnostikovali v roce 2013, ale mé potíže začaly už kolem roku 2009. Často mě bolelo břicho a postupně se bolesti zhoršovaly až k silným křečím. Situace si vyžádala dvě kolonoskopie s odstupem několika let. Při první kolonoskopii v roce 2009 lékař konstatoval, že je vše v pořádku. Mezitím však můj imunolog zjistil z krevního obrazu, že pravděpodobně trpím Crohnovou nemocí, což můj gastroenterolog vyvracel. Udělal sice kolonoskopii, ale ne až do tlustého střeva.

Po naléhání na lékaře se podařilo, že i přes jeho skepsi provedl další kolonoskopii v roce 2013, při které zjistil, že jsou střeva ve vážném zaníceném stavu. Ihned mi nasadil kortikoidy (Prednison) ve vysokých dávkách. Jedna věc je na této informaci důležitá – kortikoidy mi vyvolaly jako nežádoucí účinek pocit euforie, který trval minimálně měsíc. Byl to ten nejlepší nežádoucí účinek léku, jaký jsem kdy zažil, a euforie bude v mém příběhu hrát ještě důležitou roli.

Postupně však bylo potřeba kortikoidy vysadit, euforie ustala a gastroenterolog mi nasadil imunosupresiva (Imuran). Byl jsem však s péčí lékaře nespokojený, a tak jsem si v Praze přes známost našel jiného gastroenterologa, který vše řešil s větším klidem a možností případné biologické léčby. Tento lékař, velmi příhodně jménem MUDr. Mudr, je moc milý. Dodnes jsem u něj a léčbu řešíme konzervativně, lokálním kortikoidem (Budenofalk), který působí převážně lokálně, tedy přímo na místo zánětu ve střevech, a díky tomu má méně systémových nežádoucích účinků než jiné kortikosteroidy.

V roce 2020 jsem podstoupil operaci, během které mi odebrali přibližně 7 cm střeva, které bylo zánětem už hodně poškozené. Díky této léčbě (operace a Budenofalk) mohu žít poklidně, avšak s dodržováním přísné diety.

A teď přijde to nejdůležitější. V roce 2022 mi přivezl můj nejbližší kamarád "zázračný čaj", se kterým měl zkušenosti a byl jím fascinován, protože po něm cítil příjemné stavy a nabuzení. Říkal: "Je to něco jako být v náladě z alkoholu po pár pivech, kdy jsi takový víc sebevědomý a v dobré náladě, ale bez negativních účinků a bez kocoviny." Tento čaj nebyl ničím jiným než kratomem, neboli Mitragyna speciosa.

Zpočátku to na mě bylo hodně silné, protože mi kamarád namíchal téměř 10 gramů. Když jsem to však začal zkoumat sám, zjistil jsem, že pro mě je ideální množství 2,8 gramu. Každý to má však jinak.

A teď to nejdůležitější na celém příběhu: Efekty, které po takové dávce pociťuji, jsou:

  1. Zmírnění zažívacích potíží –  zjistil jsem to náhodou. Občas jsem udělal dietní "hřích", i když jsem věděl, že potom budu mít nejspíš bolení břicha nebo průjem. Ale přišel jsem na to, že kterýkoliv den, kdy jsem si dal kratom a pak jsem takto dietně zhřešil, se nic nestalo. Žádné bolení břicha, žádný průjem. Ověřoval jsem si to pak vícekrát, protože jsem byl velmi citlivý především na mléko a smetanu. Zjistil jsem, že pokud ten den, kdy jsem si ráno na lačno dal kratom (protože ráno na lačno je kratom nejlepší), nesním více než kilo mléčných výrobků, jsem v pohodě. Stejně tak to fungovalo u všech věcí, které jsem předtím nemohl konzumovat. Zkrátka: když si ráno dám kratom a pak poruším jakkoliv svoji dietu, jsem imunní proti bolestem břicha. Nevím přesně, jak to funguje – zda kratom ve střevech působí jako film potahující střeva nebo jako lokální analgetikum – ale prostě to funguje. Když udělám úplně stejnou dietní chybu bez kratomu, bolesti břicha a průjem se dostaví.
  2. Euforie (předčí i Prednison).
  3. Chuť do života, práce a zábavy.
  4. Sebevědomí.
  5. Energie.
  6. Absolutní relaxace.

Chci se o tuto zkušenost podělit, jelikož mi kratom vrátil zpět do života spoustu dalších požitků a radosti. Jen je důležité konzumovat kratom s rozumem a občas si udělat i pauzu (třeba jednou za měsíc na týden), jelikož se stále jedná o stimulant, se kterým je potřeba nakládat vědomě."

Děkujeme panu Břetislavu Brtníkovi za to, že se s námi podělil o svou zkušenost a umožnil nám ji zveřejnit na našem blogu. Věříme, že jeho příběh pomůže dalším lidem, kteří se potýkají s touto nemocí, a nabídne jim inspiraci a naději.

Váš Kratom World

Jan/Jaroslav Němec
Jan/Jaroslav Němec


Zanech komentář